Zakendoen in Italiƫ

Italië en Nederland zijn belangrijke handelspartners. De producten (en diensten) die tussen beide landen verhandeld worden, zijn zeer divers en ook de wederzijdse investeringen zijn belangrijk. Grote en middelgrote Nederlandse bedrijven hebben hun weg naar Italië gevonden. 

Toch gaat internationale handel niet vanzelf. Elk land kent zijn eigen regels, en de culturele achtergrond van de handelspartners speelt dan ook een belangrijke rol. Zo hecht men in Italië een groot belang aan persoonlijke kennismaking en een vertrouwensband, terwijl men in Nederland eerder vertrouwt op de zakelijke professionaliteit van de zakenrelatie.

Wilt u zakendoen met Italië, maar loopt u tegen bepaalde problemen aan die u niet zo snel zelf kunt oplossen? Is er een onoverkomelijke taalbarrière of ondervindt u culturele misverstanden? In mijn rol als intercultureel mediator help ik u graag om deze verschillen te overbruggen.