Italiaanse taal en cultuur

Taal en cultuur gaan hand in hand: om te kunnen communiceren is het spreken van de taal niet voldoende. De culturele achtergrond van je gesprekspartner heeft veel invloed op wat hij zegt en hoe hij iets zegt. Mijn taallessen zijn daarom doordrenkt van cultuur: artikelen uit Italiaanse kranten, Italiaanse film en televisie en mooie Italiaanse muziek. Zo leer je niet alleen de taal, maar ook het land en de cultuur beter kennen.

Wil je Italiaans leren, omdat je gaat emigreren? Of omdat je het prettig vindt om op vakantie in Toscane te kunnen communiceren met de lokale bevolking? Met welk doel je deze prachtige taal ook wilt leren, ik bied passende en op maat gemaakte lessen voor iedereen. Privé of in kleine groepjes, grammatica of conversatie, beginners of gevorderden: alles is mogelijk.

Tevens was ik van 2008 tot 2017 als docent verbonden aan de Volksuniversiteit Utrecht